S cílem usnadnit uživatelům používání našich webových stránek využíváme cookies. Používáním našich stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookie na vašem počítači / zařízení. Nastavení cookies můžete změnit v nastavení vašeho prohlížeče.

 


Úvod » DETOXIKACE JOALIS » Mikrobiální toxiny » Joalis Mykotox (Potrav.plísně)


        

Joalis Mykotox (Potrav.plísně)

skladem

 

Skladem: 10 ks
Dostupnost: skladem
Číslo produktu: MYKOX
běžná cena 363 Kč
naše cena:
350 Kč ( Nejsme plátci DPH )

do košíku:
  ks  

Toxické potravinové plísně - mykotoxiny.
Doplněk stravy, kapky s rostlinnými výluhy.

Bylinný přípravek, který přispívá k udržení normálního stavu imunitního systému a k uvolnění toxických produktů potravinových plísní, tzv. Mykotoxinů.


Obsah: 50 ml

Složení: 20% ethanol, rostliny: lopuch větší - kořen (Arctium lappa L.), mateřídouška obecná - nať (Thymus serpyllum L.), meduňka lékařská - nať (Melissa officinalis L.), vrbovka malokvětá - nať (Epilobium parviflorum Schreb.). Nutriční hodnoty ve 100ml: energie 140 kcal/580 kJ, bílkoviny 0, cukry 0, tuky 0, rostliny 10ml.


Dávkování: Dospělí 2x denně 10 kapek, není-li doporučeno jinak.

Užívání: 20 minut před užitím a po užití nejíst, nekouřit , nepít žádné nápoje kromě čisté vody.
Pokud užíváte současně více preparátů Joalis, je nutné mezi užitím dodržovat pauzu 1 - 5 minut.

Další informace:
Tento přípravek není lék a nemůže proto nahradit léky předepsané lékařem!
Při užívání přípravku obvykle nedochází k žádným nežádoucím účinkům. Mohou však nastat tzv. detoxikační projevy, které jsou přechodné a neohrožují zdraví.
Doplněk stravy. Není určeno jako náhrada pestré a vyvážené stravy. Nepřekračujte doporučené dávkování!

Kdy přípravek neužívat:
V průběhu akutní choroby a silných nepříjemně prožívaných detoxikačních projevech. O užívání
preparátu během těhotenství a kojení se poraďte se svým ošetřujícím lékařem.

Uchovávání:
Skladujte při teplotě od 5 do 25 C, mimo dosah dětí.Přípravek by neměl být vystaven přímému slunečnímu záření ani silnému elektromagnetickému poli. Neskladujte jej proto ve vzdálenosti méně než pět centimetrů od mikrovlnné trouby, lednice, televize, mobilního telefonu apod. Po odebrání potřebného množství obal dobře uzavřete.


Výrobce: Joalis spol. s. r. o., Orlická 9, 130 00 Praha 3, Česká republika

 

 

 

Mykotoxiny
(Zdroj: http://www.bezpecnostpotravin.cz)

Mykotoxiny jsou škodlivé látky produkované zejména plísněmi (tzn. mikroskopickými vláknitými houbami). Je známo více než 350 druhů toxinogenních plísní, z nichž řada produkuje více než jeden mykotoxin. Mykotoxiny jsou často členěny podle hlavních producentů, kterými jsou písně rodů Aspergillus, Penicillium a Fusarium.
K významným skupinám mykotoxinů patří aflatoxiny (extrémně vysoká toxicita) produkované plísněmi Aspergillus (nejčastěji v arašídech, kukuřici a skořápkových plodech), ochratoxiny produkované plísněmi Aspergillus (ochratoxin A) či Penicillium (nejčastěji v obilovinách), patulin produkovaný plísněmi Penicillium (nejčastěji v jablečných a jiných ovocných výrobcích), fumonisiny (produkované plísněmi Fusarium, vyskytující se především na kukuřici, postihují především hospodářská zvířata), námelové alkaloidy (produkované plísní Claviceps).
K výskytu mykotoxinů na zemědělských produktech (krmivech i potravinách rostlinného i původu) dochází v důsledku nepříznivých teplot a vlhkosti při sklizni, skladování, přepravě a dalším zpracování.
Škodlivý účinek:
Téměř všechny mykotoxiny poškozují játra a ledviny a negativně působí na imunitní systém, některé jsou potenciálně karcinogenní. Příjem určitých mykotoxinů lidmi a zvířaty může vést k poškození jater, trávicího traktu, k rakovině a odumírání svaloviny. Mykotoxiny námele vyvolávají halucinace a svalové křeče. Dalším důsledkem jsou poruchy krevního oběhu, které po delší době mohou vést k odumírání končetin.